Faceți căutări pe acest blog

duminică, 14 februarie 2010

Analiza SIF1
















Dupa cum se observa in grafic, cotatia actiunilor SIF Banat-Crisana se afla in trend ascendent in toate orizonturile de timp. Pe termen scurt pretul evolueaza in interiorul unui canal ascendent. Suportul este sustinut de media mobila albastra si se transforma intr-un prag de reper foarte important. Sa vedem acum la ce trebuie sa ne asteptam in perioada urmatoare.
In graficul urmator se observa faptul ca SIF1 a ajuns in intervalul de target identificat cu ajutorul aplicatiilor Fibonacci. Conform teoriei Elliott Wave ne aflam in valul 5-5 a unui potential Leading Diagonal Triangle, ultimul al actualului trend. Divergentele negative ale pretului cu cei 2 indicatori atentioneaza asupra unei potentiale corectii in sesiunile urmatoare.
















In acest caz pragul care va genera un semnal de vanzare este valoarea 1.25 la nivelul pretului de inchidere. Practic insa, acest potential semnal va aparea dupa strapungerea suportului canalului ascendent din primul grup de grafice. De aceea este recomandabil a se executa o prima distributie cand pretul va iesi din formatiunea grafica, urmand a se lichida toate pozitiile in cazul unei inchideri sub 1.25.

sâmbătă, 6 februarie 2010

Sell TLV

TLV a fost una dintre actiunile mele de suflet de la sfarsitul anilor 90 pana prin 2006. Politica de recompensare a investitorilor cu actiuni gratuite si performantele administratorilor, mult peste media sectorului bancar, a condus la realizarea unor randamente impresionante. Ajunsa la apogeul dezvoltarii sale, societatea n-a reusit sa mai repete perfomantele din trecut si a fost eclipsata de alti emitenti. Totusi, si acum reprezinta una dintre vedetele bursei autohtone.
Sa vedem in ce conjunctura ne aflam astazi, din postura de potentiali investitori.
















In acest prim grup de grafice se observa ca au fost generate deja 2 semnale de vanzare, in 18 dec. 2009 si in 26 ian a.c. Primul este rezultatul formarii unui Flat Top la indicatorul CCI, cel de-al doilea fiind generat de ruperea "linie gatului" pentru formatiunea Head & Shoulders (cap si umeri). Acesta din urma este un semnal importan,t deoarece este generat intr-un context bearish: CCI indica trend negativ pe termen scurt, iar DT Oscillator pe termen mediu.
Daca schimbam reprezentarea pretului din Line (linie) in candlestick (lumanare japoneza) obtinem urmatorul grup de grafice:















Se observa faptul ca in ultima zi de tranzactionare a saptamanii curente a mai fost generat un semnal de vanzare datorita ruperii suportului 2.06 printr-un Gap Down. Volumul a depasit doar cu putin media, insa in ultimele 3 saptamani intalnim doar 2 volume verzi. Acest lucru indica o tendinta pronuntata de distributie pe acest emitent. O sa mai adaug faptul ca acest ultim semnal este insotit de un crossover negativ al DT Oscillator in cadrul de timp zilnic.
In consecinta, ma astept ca TLV sa scada in continuare, in perioada urmatoare, catre tinta 1.8, identificata de definitivarea formatiunii Head & Shoulders.