Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 8 iunie 2013

TLV - intr-un moment important

In ultima analiza spuneam despre cotatia titlurilor FP ca este supravegheata cu multa grija de catre administrator si actionarii importanti. Sunt putine astfel de simboluri "lucrate" pe BVB. Unul dintre ele este si TLV, o alta actiune umflata artificial in raport cu piata. Cred, de altfel, ca dezacorduri in privinta tintelor de pret este motivul adevarat pentru plecarea lui Robert Rekkers.
Dupa cum se observa in graficul de mai jos, cotatia se afla intr-o perioada de consolidare la retragerea 50%, intr-un potential val Elliott "E-4". Pragul curent este unul solid si trebuie avut in vedere in eleborarea stategiilor pe termen scurt.
Strapungerea sa poate determina o depreciere catre retragerea Fibonacci 61.8%. Tinta naturala intr-un astfel de scenariu este intervalul 1.08-1.118, target atat pentru un potential val "E-5", cat si pentru un "E-C". Aceasta zona de suport este mai puternica decat cea curenta si poate determina conturarea unui bottom major.
In schimb, o ascensiune peste nivelul potentialului val "E-4" ar invalida prima numaratoare si ar trebui sa conduca la o apreciere catre topul din aprilie-mai 2012 (~1.28).