Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

BRD - o noua tentativa

De peste doi ani de zile titlurile BRD evolueaza intr-un interval destul de strans de consolidare (7.2 - 9.5). In toata aceasta perioada pragurile au fost strapunse doar episodic, fara a fi urmate de o desprindere decisiva.
Depasirea in ziua de vineri a maximului atins in 12 decembrie a condus la formarea unui pattern bullish de tip "Trough Formation High" (TFH), care creeaza conditiile pentru declansarea unei noi tentative de finalizare a miscarii laterale si intrarea cotatiei intr-un potential trend ascendent. Ipoteza este intarita de semnalele indicatorilor MACD (12,26) si a ADX(14), dar si de evolutia pozitiva a volumului din graficul "ST Directional Volume". In maximum 3 saptamani ar trebui sa avem o confirmare/infirmare a acestui scenariu, in functie de modul in care pretul va reactiona la rezistenta "R".
In cazul validarii, target-ul miscarii ascendente este reprezentat de nivelul 11.8, obtinut prin adaugarea inaltimii zonei de consolidare (2.3) la valoarea pragului care margineste superior aceasta zona (9.5).