Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 iunie 2015

BVB - in drum spre 31.0

De la inceputul acestui an cotatia actiunilor Bursei de Valori a intrat pe un trend descendent care a accelerat brusc in aceasta luna. Volumul ridicat de astazi indica presiune la vanzare si este de asteptat ca evolutia negativa sa continue si in perioada imediat urmatoare. Deoarece la retragerea Fibonacci 38.2% a existat o scurta perioada de incertitudine, la retragerea imediat urmatoare (50%) am putea inregistra o reactie pozitiva.
Dupa cum se observa in imaginea de mai jos, retragerea 61.8% se suprapune practic peste linia de reactie 31.0 si impreuna constituie primul obstacol tehnic serios in calea miscarii descendente. Imediat sub acest nivel se intra intr-o potentiala zona de acumulare cuprinsa intre 29.3 si 31.0 in care se poate intra la cumparare daca nu cumva evolutia situatiei din Grecia va conduce la un crah bursier.
In consecinta, este recomandabil a se evita acest emitent pentru cumparare in urmatoarele 2 saptamani, atatea cate au mai ramas pana la eveniment, dupa care ne vom putea uita dupa reperele care sa indice nivelurile tehnice de acumulare.